Dankzij de Ghost pacer kan jij samen een workout doen met een holografisch persoon. Dit hologram kan worden gekoppeld aan de prestaties van een van je vrienden. Op deze manier loop je dus een soort van met vriend, op zijn tempo en zijn niveau, zodat je constant wordt uitgedaagd. Dit wordt de toekomst van rennen, en op deze manier kun je gemakkelijk je grenzen verleggen. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen wanneer je een doel voor ogen hebt, dus een hologram om te verslaan. Je stukken sneller kan lopen en effectiever je doelstelling behaald.

Dit onderzoek wordt ook bevestigd door marathon wereldrecordhouder Eliud Kipchoge, hij zegt: “You cannot train alone and expect to run a fast time.”. Dit sluit dan ook heel erg mooi aan bij de tijd waarin we nu leven. Waar het wordt afgeraden om veel persoonlijk contact te hebben.

Toch zijn er leuke features toegevoegd waardoor je toch nog je vrienden kan uitdagen, je kan namelijk het hologram koppelen aan de prestaties van je vrienden. Op deze manier kan je elkaar toch uitdagen en challenge, zonder dat je elkaar fysiek ziet. Dit kun je allemaal besturen vanuit een app die gekoppeld is aan de Ghost pacer. Verder bevat de bril ook mogelijkheden om je eigen gegevens te meten en te vergelijken in deze mixed reality wereld.