Wanneer je al een aantal jaren aan het studeren bent, is het niet verwonderlijk dat je stilaan de studies een beetje beu wordt. De motivatie is weg, alles gaat moeilijker en trager en je vreest dat je niet zal slagen. Deze negatieve gedachten zullen het studeren natuurlijk niet bevorderen en daarom is er voor jou studiebegeleiding. 

Wat is studiebegeleiding? 

Studiebegeleiding is heel eenvoudig uit te leggen: de persoon die dit aanvraagt wordt begeleidt in alles wat met studeren te maken heeft. Wegens verschillende redenen kan het studeren moeizamer verlopen en dan zijn er gelukkig academische begeleiders die je hierbij kunnen helpen. Of het nu gaat om een haalbare studieplanning opstellen, een andere manier van studeren of je faalangst overwinnen, de studiebegeleiding doet er alles aan om jou er door te helpen. 

Hoe werkt studiebegeleiding? 

Studie begeleiding aanvragen, het is natuurlijk niet op 123 geregeld. Eerst moet er een aanvraag gedaan worden en dan volgt er een kennismakingsgesprek. Dit gebeurt telefonisch. Op basis daarvan wordt een geschikte begeleider gezocht. Dan is de volgende stap om effectief met deze begeleider af te spreken. Je zal samen met hem plannen hoeveel sessies je nodig hebt en wanneer deze zullen ingepland worden. Tussendoor blijf je vervolgens samen evalueren. Loopt alles volgens planning of moet er bijgestuurd worden? Aanpassingen kunnen mogelijk gedaan worden. Vaardigheden worden aangeleerd tijdens deze begeleiding waardoor je uiteindelijk minder begeleiding zal nodig hebben en er kan afgebouwd worden. 

Word beter in statistiek 

Statistiek begrijpen en analyses uitvoeren, het is niet voor iedereen zo evident. De ene heeft er al wat meer tijd en hulp voor nodig dan de ander. Gelukkig zijn er ook begeleiders die specifieke statistiekbegeleiding kunnen geven. Hierbij wordt statistiek uitgelegd en voer je onder begeleiding analyses uit. Voor een bepaald tentamen of een studieopdracht kan die extra begeleiding heel welkom zijn wanneer het maar niet lukt om dit vak onder de knie te krijgen.