Als je je eigen bedrijf hebt wil je natuurlijk dat mensen van het bestaan weten. Er zijn verschillende manieren waarop je dit voor elkaar kunt krijgen, waaronder de meest voor de hand liggende; reclame maken. Ook als het aankomt op het maken van reclame kun je weer allerlei verschillende kanten op, maar er zijn zeker een paar aspecten waar je rekening mee moet houden. Hier lees je wat tips die jou kunnen helpen voor als je totaal geen idee hebt waar je zou moeten beginnen. Hopelijk brengen deze tips je verder bij het waarmaken van dit scenario.  

Over je bedrijf

Als je reclame wilt maken is het natuurlijk voor mensen belangrijk om te weten wat jouw bedrijf is en waarvoor ze bij jou terecht kunnen. Een manier om dit naar buiten te brengen kan door middel van een website of een profiel op sociale media. Aan de hand van deze punten ben je ook nog eens makkelijker vindbaar voor mensen en kun je tegelijkertijd laten zien wat je bedrijf is en misschien ook wie jij bent of wie jullie zijn. Het is voor sommige mensen namelijk ook leuk om te zien wie er achter een bedrijf schuilt, dus hier kun je ook op inspelen. 

Ook offline

Reclame maken online is leuk, maar reclame maken offline kan ook belangrijk zijn. Misschien heb je wel een doelgroep die juist niet online te vinden is of wil je ook gewoon nog meer mensen bereiken, dan is offline reclame maken ook van belang. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van dibond platen. Dit soort platen geven je de kans om je bedrijf groter naar voren te laten komen dan alleen op bijvoorbeeld een flyer. Stel dat je een eigen kantoorgebouw hebt waar bijvoorbeeld ook klanten langskomen. Je kunt aan de hand van dibond platen reclame maken op je kantoor, maar ook kun je besluiten dit soort platen buiten te plaatsen. Natuurlijk moet je wel informeren waar je mag adverteren, maar daar kom je gauw genoeg achter.

Een statement maken

Een heel goed idee om reclame te maken aan de hand van platen, is als je fotograaf bent. Je kunt dan bijvoorbeeld een door jou gemaakte foto op glas afdrukken. Op deze manier kun je mensen laten zien wat je allemaal kunt en maak je gelijk een statement met je werk. Aan de hand van foto’s naar voren brengen via platen geef je de gemaakte foto een hele andere kijk. Vooral als het een sterke foto is kan het heel veel indruk maken en wie weet heb je binnen een hele korte tijd nog meer van zulke toffe foto’s die je via nieuwe klanten hebt kunnen verkrijgen.