Dit is het moment waar echte playstations fans al jaren op wachten, de lancering van de nieuwe playstation. De aankondiging van de playstation 4 was in 2013 en is dus al bijna 7 jaar geleden, dus de fans zijn wel toe aan iets nieuws. De grote vraag blijft natuurlijk gaat de 5 net zo’n succes worden als de playstation 4?

De playstation kom op 18 november dit jaar uit, met een prijs die begint vanaf 400 euro. De nieuwe toevoeging zijn dat je al je games op 4k kwaliteit kan spelen. Dit wordt ondersteund door 3d geluid, zodat je de richting en diepe kan horen. Dat wordt versterkt door middel van dynamische trigger effecten om je game ervaring nog sterker te maken. 

Dit is wat de nieuwe playstation je biedt in 2 verschillende uitvoeringen, namelijk de originele en de Playstation 5 Digital Edition die honderd euro duurder is, namelijk 500 euro.  Deze heeft nog wat extra toevoegingen zoals extra geheugen. 

Kortom, de nieuwe playstation gaat een hele nieuwe wereld van game openen met al zijn extra features. Toch zijn er veel mensen dat of de playstation zijn prijs wel waard gaat zijn. Het is namelijk voor de jonge doelgroep een hele investering om zo’n apparaat aan te schaffen in deze moeilijke tijd. Dus ga jij de playstation 5 aanschaffen of wacht je nog even af?