Steeds meer mensen nemen de overstap van gewoon internet naar glasvezel internet. Glasvezel internet is namelijk een stuk sneller, waardoor het leven er dus weer een stukje gemakkelijker op wordt. Omdat de populariteit van dit type internet enorm aan het toenemen is, is ook de vraag naar alles-in-1 pakketten met glasvezel explosief stijgende. Voordat je een pakket bestelt waarin glasvezel internet is opgenomen, is het echter aan te raden om de verschillende pakketten goed met elkaar te vergelijken. De prijzen kunnen namelijk nogal verschillen. Ook zal je er rekening mee moeten houden dat het glasvezelnetwerk nog niet door heel Nederland is aangelegd. Of jij er wel gebruik van kunt maken, kun je controleren door de glasvezel postcodecheck te doen.

Het voordeel van glasvezel

Het grote voordeel van glasvezel internet is dus dat het een stuk sneller is dan gewoon internet. Downloaden, uploaden of wat dan ook, het is zo gepiept. Dat scheelt je een hoop tijd en stress. Om je ook op andere gebieden een hoop tijd en geld te besparen, zal je de provider en het pakket moeten kiezen die het beste bij jou past. Dit doe je door alles-in-1 pakketten met glasvezel van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Je zult hierbij niet alleen naar de prijs moeten kijken, maar bijvoorbeeld ook naar de service van de provider (wat zijn de ervaringen, de reviews?) en de omvang van het pakket (heb ik alles wat in het pakket zit wel nodig of is het juist te karig?).

  • Razendsnelle verbinding tot wel 1000 Mbp/s. Zie ook: hoe snel is glasvezel?
  • Een stabiele verbinding
  • Toekomstbestendig
  • Ideaal voor huishoudens met veel gebruikers van internet

Doe de glasvezel postcode check

Zoals gezegd, is glasvezel internet nog niet overal beschikbaar. Het glasvezelnetwerk is namelijk nog niet volledig uitgebreid. Het zou dan ook zonde zijn wanneer je een alles-in-1 pakket met glasvezel bestelt bij een bepaalde provider, als achteraf blijkt dat je er in jou woonplaats of wijk helemaal geen gebruik van kan maken. Gelukkig kun je dit vooraf controleren. Dit doe je door de glasvezel postcodecheck te doen op de site van de provider waarbij je het pakket wilt bestellen. Je vult hier je postcode in en krijgt dan direct te weten of er op jouw postcode wel of niet een glasvezelnetwerk is. Is dat wel het geval, dan kun je bestellen. Is deze nog niet aangelegd, dan zal je moeten wachten en waarschijnlijk eerst een ander pakket moeten afsluiten. Bekijk en vergelijk hier ook de beste glasvezel leveranciers en kijk zelf welke provider past bij jouw wensen en budget.