Je e-mail checken doe je waarschijnlijk meerdere keren per dag. Meestal doe je dit op je computer via je e-mail programma. Maar wat doe je als je een keer niet in de buurt van je computer bent, maar op een andere computer je e-mail wilt checken? Met een traditioneel e-mailprogramma kan dit niet. Wil je dit toch kunnen doen, dan moet je kiezen voor webmail. 

Altijd en overal je e-mail checken

Maak je gebruik van webmail dan ben je niet afhankelijk van je eigen computer. Je kunt op iedere computer die gebruik maakt van een internetverbinding je e-mail checken. Via een aparte link ga je naar het e-mailprogramma en hier kun je online inloggen op webmail. Na het gebruiken van je webmail log je het programma weer uit. Wil je vervolgens gebruik maken van je e-mail op een andere computer, dan log je net zo makkelijk weer in.

Geen extra programma’s op je computer

Het handige van applicaties in de cloud is dat je geen software meer op je computer hoeft te installeren. Zo houd je ruimte op je harde schijf voor andere applicaties. Ook als je niet de bevoegdheid hebt om applicaties op je computer te installeren is het handig om webmail te gebruiken. Via een URL en gebruikersgegevens log je binnen enkele seconden in op je webmail.

Een eenvoudige interface

E-mailprogramma’s worden vaak steeds ingewikkelder. Met allerlei mogelijkheden en functies zie je soms door de bomen het bos niet meer. Webmail is veel eenvoudiger in gebruik. Je vindt er geen onnodige functionaliteiten, maar het richt zich voornamelijk op het ophalen en het versturen van e-mail. Je ziet je e-mail netjes onder elkaar staan in je inbox. Soms kun je via webmail ook mappen maken om je e-mail in op te slaan.