Amazon is al jaren bezig met alles voor de consument zo gemakkelijk mogelijk te maken. Dit doen ze nu weer door het mogelijk te maken met je handpalm te betalen. Je unieke handpalm is gekoppeld aan al je betaalpassen, van creditcard en bankpassen tot je OV-chipkaart. Bijna alles kan dus gekoppeld worden aan een handpalm, vandaar de naam Amazon One. Op deze manier hoef je dus niet meer in de gaten te houden of je een betaalpas bij je hebt of contant geld als je op pad gaat. Je weet namelijk dat je overal terecht kan met je hand.

Om deze betaalmethode te activeren wordt eenmalig gevraagd om je betaalpas in een apparaat te steken en daarna je hand te scannen. Op deze manier wordt je handpalm gekoppeld aan je pas. 

Er zitten vele voordelen aan om op deze manier te betalen. Het is contactloos en privacyvriendelijk, niemand kan stiekem meekijken naar je pincode, het enige wat ze zien is je hand. En ook in de corona tijd is alles wat contactloos noodzakelijk om eventuele besmettingen te voorkomen.

Ze gaan Amazone One toepassen in: stadions, stations, kantoren en winkels. Voordat het allemaal zo ver is wordt er eerst getest in twee Amazon Go-supermarkten in Amerika. Wanneer deze testen als succesvol worden ervaren heeft Amazon grootste plannen om wereld te gaan opschalen. Misschien wordt ook in Nederland je handpalm je beste vriend.